Activități 15 ianuarie 2021

 „EMINESCU este numele acestei ţări. ROMÂNIA este numele lui EMINESCU" ne spunea Nichita Stănescu. România îl cinstește astăzi pe Mihai Eminescu, la 171 de ani de la nașterea sa.

 ,,Poetul național, Luceafărul poeziei românești, omul deplin al cuturii române, poetul nepereche – sunt cuvinte care fac referire la Mihai Eminescu, cel mai cunoscut, cel mai iubit  poet al tuturor românilor.

Literatura noastră a avut de-a lungul timpului parte de mulți poeți care ne-au lasat o operă minunată pe care o citim cu plăcere și de care putem fi intotdeauna mândri.  Deasupra tuturor a strălucit mereu o stea, ,,Luceafărul" poeziei românești, o stea care nu se va stinge niciodată. Aceasta stea, acest ,,Luceafăr" al neamului nostru, este Eminescu.  Talentul său neasemuit l-a înălțat așa de sus, l-a transformat în "Luceafăr", o stea care ne veghează întotdeauna pe noi, românii.      

Eminescu este cel mai de preț dar pe care ni l-a dat  literatura română, o adevarată minune care va dura veșnic în sufletele noastre și în sufletele generațiilor viitoare. 

Elevii clasei a VII-a C, împreună cu prof. Trif Maria-Lorena, împărtășesc cu voi trăirile lor din timpul activității care s-a desfășurat online în data de 15 ianuarie 2021.

 

Elevii au recitat poezii scrise de Mihai Eminescu.

La finalul orei, a fost realizat un portret al lui Mihai Eminescu folosind  programul WordArt.

        

Breahnă Adela, Tanasă Gabriela prezentare ppt, VII C               Pavel Sidonia, VII C

 

Nici cei mici nu s-au lăsat mai prejos, si elevii clasei a III a A ai doamnei Prof. înv. primar Cardaș Nicoleta au sărbătorit aceasta zi minunata realizând lucrări deosebite dedicate marelui poet.

Activități Crăciun 2020

Clasa I A - înv. Vaș Mira-Maria

    

 

Spectacol 1 IUNIE 2018

    

© 2023 - www.scoavi.ro
Folosim cookie-uri proprii sau terțe pentru a îmbunătăți experiența dvs. de navigare web. Dacă continuați să navigați, considerăm că acceptați utilizarea lor.  Accept  More information